Een huis kopen in Duitsland

De aantrekkelijke huizenmarkt in Duitsland zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders de overstap maken naar onze oosterburen. In alle gevallen is het handig om een makelaar in de hand te nemen die verstand van zaken heeft. Bij Oostmakelaardij wordt iedereen op een klantvriendelijke en specialistische wijze geholpen.

Omdat de Duitse wetgeving omtrent het kopen van een huis totaal anders is als in Nederland, kan men ook niet zonder ervaren makelaar. Oostmakelaardij gaat samen met u kijken naar een goede plek waar u zich kunt huisvesten. Als u een huis heeft gevonden in een regio die bij u past, dan begint het proces van aankoop. Er zijn een aantal zaken anders bij de koop van een huis in Duitsland ten opzichte van de Nederlandse gang van zaken.

Het is belangrijk op te merken dat de ondertekening van het contract niet genoeg is om de overdracht van eigendom te voltrekken. Het pand moet ook worden geregistreerd, waarbij de notaris aanwezig moet zijn. De notaris zal de gegevens controleren om ervoor te zorgen dat er geen enkele reden is waarom de verkoop niet kan doorgaan. Zij zullen ervoor zorgen dat al het papierwerk correct is voltooid. De akte van verkoop zal worden gedaan in hun aanwezigheid.

Oostmakelaardij helpt u met het vinden van een huis naar wens. Door hun goede beheersing van de Duitse taal, is er geen probleem met communicatie met verkopende Duitse partijen. Zij begeleiden u dan ook bij het hele proces van aankoop van a tot b.

Write a Comment

Your email address will not be published.